image/svg+xml
image/svg+xml

Öğrenci alımlarımız ek yerleştirme süreciyle devam etmektedir!

Anabilim dalımıza öğrenci alımları ek yerleştirme süreciyle devam etmektedir.

Neden Bartın Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği'ni tercih etmelisiniz? 

1. Alanında uzman akademik kadro
2. Ders içi ve ders dışı zengin laboratuvar uygulamaları
3. Ortaokul ve okulöncesi düzeyinde uygulamalı alan çalışmaları
4. Doğayla iç içe kampüs ve öğrenme ortamları
5. Teknoloji destekli akıllı sınıflar

Fen Bilgisi Öğretmenliği Lisans Programı 4 yıllık lisans eğitimini kapsamakta olup, bu program çerçevesinde eğitimini tamamlayan öğretmen adayları Fen Bilgisi Öğretmeni olarak mezun olmaktadırlar. Fakültemizde Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı 2011-2012 öğretim yılı güz döneminde  lisans öğretimine başlamıştır. 2017-2018 öğretim yılı sonunda 4. dönem mezunlarını vermiştir. Öğrencilerimiz Erasmus Öğrenim Hareketliliği kapsamında yapılan anlaşmalar çerçevesinde yarı dönem ya da bir akademik yıl süreyle Avrupa üniversitelerinde öğrenim görebilirler. Mezun olan öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Resmî ve Özel Eğitim Kurumları’nda Fen Bilgisi Öğretmeni olarak çalışabilmektedir. Ayrıca lisansüstü eğitimine devam ederek akademik kariyerlerini de sürdürebilmektedirler. Anabilim dalımızda şu an 2 doçent, 2 doktor öğretim üyesi ve 1 araştırma görevlisi bulunmaktadır.

Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümümüz,
 2016-2017 öğretim yılına kadar İlköğretim Bölümü altında faaliyetlerini yürüten Fen Bilgisi Öğretmenliği ve İlköğretim Matematik Öğretmenliği Anabilim dallarını bünyesine alarak 2016-2017 öğretim dönemi itibariyle faaliyete geçmiştir. 
Fen Bilgisi Öğretmenliği ve İlköğretim Matematik Öğretmenliği lisans programlarına ek olarak ilgili programların yüksek lisans programları da bulunmaktadır. 

 

Vizyonumuz: Bilimde, teknolojide çağdaş düzeye ulaşmış; gelişmiş, lider bir ülke olunması için önemli bir yere sahip olan Matematik ve Fen Bilgisi öğretmenlerini yetiştirmede Türkiye'nin en iyi kurumlarından birisi olmak amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda bölümümüz; alanında kendisini iyi yetiştirmiş öğretim elemanları ile lisans düzeyinde yürütülen dersler ve ulusal ve uluslararası literatürdeki gelişmelerle paralel; lisans ve lisansüstü düzeyde proje, makale ve araştırma çalışmalarını artırarak sürekliliğin sağlanması için çaba göstermektedir.


Misyonumuz: Gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşmak için;

  • Ülkemizin geleceğine katkıda bulunma bilincinde olan,
  • Etik ve demokratik ilkeleri benimsemiş,
  • Çevre, ülke ve dünya sorunlarına duyarlı,
  • Bilimsel ve teknolojik açıdan çağın gereklerine göre kendini geliştirerek değişime ve gelişime açık,
  • Öğretmenlik bilincine ulaşmış,
  • Uluslararası gelişmeleri izleyen ve uygulayan akademisyen ve öğretmenler yetiştirmek ve bu alanda liderlik yapan öğretmenlerle geleceğe ışık tutmak hedeflenmektedir.

 
Bölüm Başkanı’ndan

Nitelikli eğitimin sağlanabilmesi, öğretmen yetiştiren kurumlarda verilen eğitimin nitelikli olması ve bu kurumlarda nitelikli öğretmenlerin yetiştirilmesi ile mümkün olacaktır.

Bölümümüz, kendi alanlarında nitelikli eğitim-öğretim faaliyetlerini ve akademik çalışmaları gerçekleştiren, böylece hem üniversitemizi hem de kendilerini hızla ulusal ve uluslararası düzeyde yükseköğretim alanında ve bilimsel alanda yukarılara taşıma çabası içerisinde olan, öğrenciyi merkeze alarak onların öncelikle toplumun bir bireyi daha sonra geleceğin öğretmeni olarak akademik, sosyal ve kişisel yönden sahip olmaları gereken her türlü bilgi, beceri ve donanımı edinmeleri amacını taşıyan, çalışkan, dinamik, genç ve iş birliği içerisinde çalışan öğretim elemanlarından oluşmaktadır.

Öncelikle, gelecekte öğretmenlik mesleği gibi kutsal bir mesleği edinmek üzere bölümümüzü tercih eden tüm öğrencilerimize teşekkür eder, her yönden nitelikli birey ve öğretmen yetiştirme yolundaki hedefimizi birlikte gerçekleştirmek üzere bu kutsal mesleği tercih etmeyi düşünen tüm öğretmen adaylarını bölümümüze bekleriz.

Doç. Dr. Ayla ÇETİN DİNDAR

Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölüm Başkanı

  • Fen Bilgisi Öğretmen Adayları "Umut Özel Eğitim" Öğrencileri İle Buluştu

  • Arş. Gör. Zekiye Merve ÖCAL Göreve Başlamıştır

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği Kütüphane Oryantasyon Etkinliği Gerçekleştirildi

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği Öğretmen Adayları Tarafından Ar-Ge Proje Pazarı Kapsamında Fen Etkinlikleri Yapılmıştır

  • Öğretmenlik Uygulaması 1 Dersi Kapsamında Tanışma Toplantısı Yapıldı

  • Öğretmenlik Uygulaması 1 Dersi Tanışma Toplantısı Yapıldı

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğrencilerimiz Kariyer Merkezi Oryantasyon Eğitimine Katılmıştır

  • Akreditasyon Ara Değerlendirme ve Doktora Programı Açma Konularında Toplantı Yapılmıştır

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği Akademik Danışmanlık Toplantısı Gerçekleştirildi

  • Mezun öğrencimiz tarafından ziyaret ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi!