image/svg+xml
image/svg+xml

Fen Bilgisi Öğretmenliği Programı'na ek kontenjanla yerleşme fırsatı devam etmektedir!

Fen Bilgisi Öğretmenliği Programı'nı tercih etmek için 5 önemli sebep:

1. Çift anadal ile İlköğretim Matematik Öğretmenliği veya Sınıf Öğretmenliği Programları'ndan çift diploma alma imkanı

Fen Bilgisi Öğretmenliği Programı'na kaydolan öğrenciler, şartları sağlamaları halinde ek ders alarak İlköğretim Matematik Öğretmenliği veya Sınıf Öğretmenliği Programları'ndan da mezun olup çift diploma alabilmektedirler. Fakültemizdeki akademik ve idari danışmanlık sistemi ile öğrencilerimize rehberlik yapılmakta, öğrencilerimize çift ana dal ile ikinci diploma ve yan dal gibi uygulamalarla sürekli gelişim fırsatı sunulmaktadır.

2. Fakülte içinde ve diğer fakültelerin programlarına yatay geçiş imkanı


Fen Bilgisi Öğretmenliği Programı'nın kazanan öğrencilerimiz eğitim hayatları bitmeden, şartları sağlamaları ve istekleri dahilinde Bartın Üniversitesi'ndeki diğer programlara yatay geçiş yapabilmektedirler. 

3. İsteğe bağlı ücretsiz 1 yıl hazırlık programı

2018-2019 eğitim-öğretim yılında üniversitemize kaydolan öğrencilerimiz ücretsiz olarak bir yıl yabancı dil hazırlık programı alabilmektedirler. Fakültemiz, en az bir yabancı dilin iyi derecede öğrenilmesini hedeflemektedir. Bu amaçla, fakültemizde öğrencilerin isteğine bağlı yabancı dil hazırlık programı uygulanmaktadır. Ayrıca, temel yabancı dil derslerini takiben seçmeli mesleki yabancı dil dersleri verilmektedir.


4. Yurtdışında eğitim fırsatı

Fakültemiz, Erasmus Değişim Programları çerçevesinde çok sayıda yurt dışındaki eğitim fakülteleri ile anlaşma yapmıştır. Bu kapsamda öğrencilerimiz anlaşmalı yurt dışındaki eğitim fakültelerinde iki yarıyıla kadar öğretime devam edebilmektedir. 

5. Yükseklisans ve Doktora yapma imkanı

Üniversitemiz Fen Bilgisi Öğretmenliği Lisans Programı'ndan mezun olan öğrenciler, yine üniversitemiz bünyesindeki birçok programda yüksek lisans ve doktora programları ile eğitim hayatlarına devam edebilmektedir. Böylece hem bazı konularda uzmanlaşmak hem de akademik kariyerde yükselmek isteyenlere fırsat sunulmaktadır.


Fen Bilgisi Öğretmenliği Lisans Programı 4 yıllık lisans eğitimini kapsamakta olup, bu program çerçevesinde eğitimini tamamlayan öğretmen adayları Fen Bilgisi Öğretmeni olarak mezun olmaktadırlar. Fakültemizde Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı 2011-2012 öğretim yılı güz döneminde lisans öğretimine başlamıştır. 2017-2018 öğretim yılı sonunda 4. dönem mezunlarını vermiştir. Öğrencilerimiz Erasmus Öğrenim Hareketliliği kapsamında yapılan anlaşmalar çerçevesinde yarı dönem ya da bir akademik yıl süreyle Avrupa üniversitelerinde öğrenim görebilirler. Mezun olan öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Resmî ve Özel Eğitim Kurumları’nda Fen Bilgisi Öğretmeni olarak çalışabilmektedir. Ayrıca lisansüstü eğitimine devam ederek akademik kariyerlerini de sürdürebilmektedirler. Anabilim dalımızda şu an 2 doçent, 2 doktor öğretim üyesi ve 1 araştırma görevlisi bulunmaktadır.








  • Fen Bilgisi Öğretmen Adayları "Umut Özel Eğitim" Öğrencileri İle Buluştu

  • Arş. Gör. Zekiye Merve ÖCAL Göreve Başlamıştır

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği Kütüphane Oryantasyon Etkinliği Gerçekleştirildi

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği Öğretmen Adayları Tarafından Ar-Ge Proje Pazarı Kapsamında Fen Etkinlikleri Yapılmıştır

  • Öğretmenlik Uygulaması 1 Dersi Kapsamında Tanışma Toplantısı Yapıldı

  • Öğretmenlik Uygulaması 1 Dersi Tanışma Toplantısı Yapıldı

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğrencilerimiz Kariyer Merkezi Oryantasyon Eğitimine Katılmıştır

  • Akreditasyon Ara Değerlendirme ve Doktora Programı Açma Konularında Toplantı Yapılmıştır

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği Akademik Danışmanlık Toplantısı Gerçekleştirildi

  • Mezun öğrencimiz tarafından ziyaret ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi!