image/svg+xml
image/svg+xml

Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı 2018-2019 Bahar Dönemi "Topluma Hizmet Uygulamaları" Dersi Etkinlikleri

2018-2019 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında Fen Bilgisi Öğretmenliği Programı öğretmen adayları tarafından Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında bir grup öğrenci Akpınar İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek okulun ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmıştır. Okul koridoruna ahşap atölyesinin yardımıyla bir kitaplık yaparak 100 kitaptan oluşan bir kitaplık oluşturmuşlardır. Öğrenciler istediklerinde kitap okuyarak zaman geçirebilecekleri bir alan oluşturulmuştur. Okul bahçesinde öğrencilerin tenefüslerde oyun oynayabileceği, zaman geçirebileceği ve eğlenebileceği bir alan oluşturmuşlardır.  Okuldaki bazı sınıflara girerek mikroskobu tanıtmışlar, sınıf ortamına götürdükleri bazı maddelerden kesitler alarak preparat hazırlamışlar ve bu preparatların (yaprak, soğan zarı, havuç, limon, domates) mikroskop görüntülerini öğrencilere göstermişlerdir.
Diğer bir öğretmen adayı grubu ise 5, 6 ve 7. sınıfl düzeyindeki öğrencilerine farklı deneyler yaptırmak için hazırlanmışlar ve öğrencilerin Fen Bilgisi derslerinde bu deneyleri birlitkte yaparak öğrencilerin Fen Bilgisi dersine olan ilgilerini artırmayı amaçlamışlardır. 
Başka bir grup aday da Ertuğrul Gazi Ortaokulu'nun Fen Bilgisi derslerini işlemeye elverişsiz olan laboratuvarını, ders işlemek için elverişli hale getirip düzenlemeyi, laboratuvarda bulunan araç-gereçleri ve malzemeleri Fizik, Kimya, Biyoloji dallarında sınıflandırıp laboratuvar içerisinde düzen oluşturmayı, yapılacak etkinliklerle laboratuvar kuralları ve kişisel korunma hakkında öğrencileri bilinçlendirmeyi amaçlamıştır.
  • Fen Bilgisi Öğretmen Adayları "Umut Özel Eğitim" Öğrencileri İle Buluştu

  • Arş. Gör. Zekiye Merve ÖCAL Göreve Başlamıştır

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği Kütüphane Oryantasyon Etkinliği Gerçekleştirildi

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği Öğretmen Adayları Tarafından Ar-Ge Proje Pazarı Kapsamında Fen Etkinlikleri Yapılmıştır

  • Öğretmenlik Uygulaması 1 Dersi Kapsamında Tanışma Toplantısı Yapıldı

  • Öğretmenlik Uygulaması 1 Dersi Tanışma Toplantısı Yapıldı

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğrencilerimiz Kariyer Merkezi Oryantasyon Eğitimine Katılmıştır

  • Akreditasyon Ara Değerlendirme ve Doktora Programı Açma Konularında Toplantı Yapılmıştır

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği Akademik Danışmanlık Toplantısı Gerçekleştirildi

  • Mezun öğrencimiz tarafından ziyaret ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi!