image/svg+xml
image/svg+xml

Fen Kulübü "2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" etkinlikleri kapsamında İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi'ne gezi düzenledi...

   
   Fen Kulübü üyesi öğrencilerimiz “2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Etkinlikleri” kapsamında düzenleyecekleri “Fen Kulübü Materyal Sergisi” hazırlıklarını sürdürüyor. Kulübümüz bu hazırlıkların bir parçası olarak İslam Bilim Tarihçisi Prof. Dr. Fuat Sezgin tarafından ülkemize kazandırılan İstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’ni ziyaret ettiler. Prof. Dr. Fuat Sezgin tarafından uzun yıllar süren araştırmalar sonucunda bir araya getirilen ve İslam Bilim tarihinde önemli yer edinmiş çalışmaların modellerinin sergilendiği müze 3500 m² ’yi kapsayan sergi alanı ve toplam 570 adet alet, cihaz kopyaları, maket ve model koleksiyonu ile alanında Türkiye’de ilk, Frankfurt’tan sonra dünyada ikinci örnek teşkil eden müze olması açısından önem arz etmektedir. Kulüp akademik danışmanı Arş. Gör. Dr. Bekir Güler rehberliğinde müzeyi detaylı bir şekilde gezen ve çalışmalar ile ilgili bilgiler toplayan öğrencilerimiz Bilimin Doğası ve Bilim Tarihi dersi kapsamında Doç. Dr. Ayla Çetin Dindar rehberliğinde tasarlayacakları materyallerin örneklerini yerinde inceleyerek bilgi edinme fırsatı buldular.

   Kulübümüzün etkinlik kapsamındaki ikinci durağı ise dünyanın sayılı dehâlarından biri kabul edilen Orta çağın en büyük mühendisi Cezeri’nin insanlık birikimine yaptığı görkemli katkıları yakından inceleme fırsatı sunan İstanbul Cezeri Müzesi oldu. Prof. Dr. Fuat Sezgin tarafından incelenen çalışmalar içerisinde de yer bulmuş olan Cezeri’nin eserlerinin çalışır durumdaki modelleri yakından incelendi. Cezeri’nin Leonardo Da Vinci gibi önemli isimlere de ilham veren çalışmalarını uygulamalı olarak inceleyen öğrencilerimiz, bu modellerin çalışma prensipleri ile ilgili bilgileri rehberler eşliğinde inceleme fırsatı buldular.

   Gezi düzenlenen her iki müzede de detaylı incelemeler yapan öğrencilerimiz gerekli verileri elde etmenin yanı sıra öğretmenlik hayatlarında yer verecekleri okul dışı öğrenme ortamlarının etkili iki örneğini de deneyimleme fırsatı buldular.

  • Fen Bilgisi Öğretmen Adayları "Umut Özel Eğitim" Öğrencileri İle Buluştu

  • Arş. Gör. Zekiye Merve ÖCAL Göreve Başlamıştır

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği Kütüphane Oryantasyon Etkinliği Gerçekleştirildi

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği Öğretmen Adayları Tarafından Ar-Ge Proje Pazarı Kapsamında Fen Etkinlikleri Yapılmıştır

  • Öğretmenlik Uygulaması 1 Dersi Kapsamında Tanışma Toplantısı Yapıldı

  • Öğretmenlik Uygulaması 1 Dersi Tanışma Toplantısı Yapıldı

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğrencilerimiz Kariyer Merkezi Oryantasyon Eğitimine Katılmıştır

  • Akreditasyon Ara Değerlendirme ve Doktora Programı Açma Konularında Toplantı Yapılmıştır

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği Akademik Danışmanlık Toplantısı Gerçekleştirildi

  • Mezun öğrencimiz tarafından ziyaret ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi!