image/svg+xml
image/svg+xml

Bartın Üniversitesi III. Ar-Ge Proje Pazarı gerçekleştirildi.

Üniversitemizin Ar-Ge ve yenilik bilincinin yaygınlaşması, proje hazırlama ve geliştirme kültürünün oluşması, finansman ve altyapı sıkıntısı ile uygulanamayan önemli projelerin ilgili kişi ve kuruluşlar ile buluşturulması amacıyla gerçekleştirdiği III. Ar-Ge Proje Pazarı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.  İki gün süren etkinlik kapsamında 33 farklı il ve yurt dışından gönderilen 204 proje arasından yapılan değerlendirme sonucunda en başarılı proje sahiplerine ödülleri verildi.

Etkinlikte Fen Bilgisi Öğretmenliği öğrencileri tarafından hazırlanan ve Prof. Dr. Fuat Sezgin’in araştırmalarına konu olan Türk-İslam bilim dünyasının önemli isimlerini tanıtan posterlerin yanı sıra, dönemin bilim insanlarının tasarladıkları ve kullandıkları kadran, saat, astronomik aletler ve su taşıma düzenekleri gibi birçok eser de sergilendi. Katılımcılar, bilim dünyasında önemli buluşlara kapı açan düzeneklerin maketlerini büyük bir ilgi ile inceleyerek tasarlayan öğrencilerimizden detaylı bilgiler aldılar.

Ar-Ge Proje Pazarı kapsamında bu yıl ilk defa özel ödüller de verildi. Bartın Üniversitesi III. Ar-Ge Proje Pazarı Prof. Dr. Fuat Sezgin Özel ödüllerinden birisi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Fen Bilgisi Anabilim Dalı Fen Bilgisi Öğretmenliği programı öğrencilerinden “Uluğ Bey, Ali Kuşçu ve Duvar Kadranı” isimli projeleriyle Merve Aslantekin ve Şeyma Kural’a verildi. Bu proje, FBO304 Bilimin Doğası ve Bilim Tarihi dersi kapsamında Doç. Dr. Ayla ÇETİN-DİNDAR danışmanlığında gerçekleştirilmiştir.

Fen Bilgisi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencilerimizi III. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliklerinde gösterdikleri göz dolduran çaba ve başarıları için tebrik ediyoruz.

  • Fen Bilgisi Öğretmen Adayları "Umut Özel Eğitim" Öğrencileri İle Buluştu

  • Arş. Gör. Zekiye Merve ÖCAL Göreve Başlamıştır

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği Kütüphane Oryantasyon Etkinliği Gerçekleştirildi

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği Öğretmen Adayları Tarafından Ar-Ge Proje Pazarı Kapsamında Fen Etkinlikleri Yapılmıştır

  • Öğretmenlik Uygulaması 1 Dersi Kapsamında Tanışma Toplantısı Yapıldı

  • Öğretmenlik Uygulaması 1 Dersi Tanışma Toplantısı Yapıldı

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğrencilerimiz Kariyer Merkezi Oryantasyon Eğitimine Katılmıştır

  • Akreditasyon Ara Değerlendirme ve Doktora Programı Açma Konularında Toplantı Yapılmıştır

  • Fen Bilgisi Öğretmenliği Akademik Danışmanlık Toplantısı Gerçekleştirildi

  • Mezun öğrencimiz tarafından ziyaret ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi!